Olen valokuvaaja ja soitinrakentaja Markku Nyytäjä. Tervetuloa sivuni blogille.

Asun ja työskentelen Helsingissä. Olen sekä teknisesti että visuaalisesti monipuolinen valokuvaaja ja minulla on ammatillista alan työkokemusta vuodesta 1984 lähtien. Työtehtäviini ovat kuuluneet muun muassa lehtikuvaus, muoti- ja muotokuvaus,  yritys- ja yksityistilaisuuksien dokumentointi sekä tuote- ja mainoskuvaus. Minulla on hyvä valon, sommittelun ja hetken taju. Otan hyviä kuvia.

Valokuvaus on intohimoni. Pidän aina kameraa tai useampaa mukanani, en pelkästään älypuhelinta. Valokuvaan jatkuvasti mitä tahansa aiheita, jotka kiinnittävät huomioni ja vaativat minua painamaan laukaisinta. Jotkut näistä kuvista ovat nähtävissä tällä sivustolla, jotkut Flickr-sivustollani ja Instagram-tililläni nyde6.

Vuonna 1993 valmistuin Taiteen maisteriksi Taideteollisen korkeakoulun valokuvataiteen laitokselta. Lopputyöni Pen-Ar-Bedkuvasin Bretagnessa ja kyseisen sarjan kuvia on myös täällä. Työskentelin valokuvaajana koko opiskeluaikani, minkä ansiosta minulla valmistuessani oli laaja ammatillinen taito- ja kokemuspohja. Vuonna 2007 sain työn ohessa suoritetuista opinnoista visuaalisten taiteiden opettajan pedagogisen pätevyyden.

Valokuvaajana toimimisen lisäksi olen 25 vuoden ajan toiminut päätoimisesti valokuvauksen opettajana. Vuodesta 1994 vuoteen 2019 johdin ja kehitin vuoden mittaista valokuvauslinjaa ja annoin tuona aikana ammatillisen tietotaitoni satojen opiskelijoiden käyttöön, auttaen heitä käynnistämään omat uransa valokuvaajina.

Sivutoimenani suunnittelen, rakennan, huollan ja korjaan sähköisiä kielisoittimia kuten sähkökitaroita- ja  bassoja. Joulukuussa 2008 pystytin Tammisaaren keskustaan NYDE Guitars-kitaraverstaani. Ensimmäiset soittimet valmistuivat kesällä 2009 ja vuodesta 2011 olen suunnitellut ja valmistanut omia NYDE Pickups- kitara- ja bassomikrofonejani. Maaliskuussa 2020 siirsin verstaani toiminnan Helsinkiin. Kitaroita, bassoja ja kitaramikrofoneja esitellään kattavammin sivustollani nydeguitars.com.

– Nyde

Comments are closed.